Akıllı vezne faaliyete geçti

Bağlar Belediyesi'nin ?Kent Bilgi Sistemi? projesi kapsamında Megacenter (Migros) alanında kurduğu akıllı vezne sistemi faaliyete başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kent Bilgi Sistemi? projesi kapsamında Megacenter (Migros) alanında kurulan akıllı vezne sisteminin ilk denemesini yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, kullanımı kolay olan veznenin sesli anlatımla kişiyi yönlendirdiğini ve bürokratik engellemelere takılmadan günün herhangi bir saatinde vatandaşların işlemlerini yapabileceklerini söyledi. Baran, ?Özellikle Vatandaşın ayağına hizmeti götürme amacıyla kent bilgi sistemi kapsamında bazı çalışmalarımız vardı ve vezne de bunlardan biri. Bu haliyle vatandaşlar belediyeye gelmeden günün her hangi bir saatinde akıllı vezne uygulaması ile belediyeye olan ödemelerini yapabilecekler. Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV), emlak borçları, vergiler, fatura vb. ödemelerini akıllı vezne sistemi ile yatırabilecekler? dedi.

Yüksek fayda maliyet oranına sahip akıllı vezne gibi tahsilat noktalarını yaygınlaştırmanın vatandaşa daha fazla hizmet götürme arzularına çözüm getireceğini belirten Baran, akıllı veznenin bir kurum veznesinin yaptığı tüm işlemlerini yerine getirdiğini söyledi.

Vatandaşların belediyeye uğramadan akıllı vezne üzerinden bütün işlemlerini rahatlıkla yapabilecek olması takdir topladı. Hizmetlerin vatandaşların ayağına gitmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden bazı vatandaşlar, ?Artık belediyeye uğramadan sıkıntısız bir şekilde, istediğimiz saatte gidip işlemlerimizi yapabiliyoruz. Bunun için Bağlar Belediyesi'ne teşekkür ederiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber